Anasayfa

Teknolojik kütüphanemiz

2 years ago
Kerim Yiğit

Merhaba değerli kitapseverler,

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte artık kütüphanecilik de dijital ortamda yerini bulmuş oldu. Daha önceleri kayıt defterleri ile ödünç kitapların takibini yapmak oldukça meşakkatli iken, bilgisayar teknolojisinin gelişmesi ile excel tablolarında kayıtların tutulması gündeme geldi. Ancak kütüphanecilik işlemlerinde yalnızca kitapların kaydı değil, kütüphane üyelerinin de kayıtlarının yer alması gerekiyor, ödünç alma ve geri teslim işlemlerinin takibi oldukça zahmetli ve zaman alıcı bir iş olarak görülüyordu. Kütüphane veri tabanının bir bilgisayarda saklanması, çeşitli sebeplerden arızalanan veya kaybolan verilerin geri getirilmesini imkansız kılıyordu.

Artık çağımız internet ve bulut depolama çağıdır. İnternete erişebilen her cihazdan kütüphanemiz veri tabanına rahatlıkla erişebilir, ödünç almaya müsait eserlerin taramasını yapabilir ve okulumuz kütüphanesinden üye kodunuzu göstererek ödünç alabilirsiniz. 

Avsallar Recep Karaca Çok Programlı Anadolu Lisesi olarak bu değerli hizmetlerinden dolayı kitapi.net ailesine teşekkür ediyoruz.

Yorum Yazın

Kitapi üyesi iseniz lütfen giriş yaparak yorum bırakın. Giriş Yap
 
 
 
Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır. Email adresiniz görüntülenmeyecektir. Yorumlardan yazarı sorumludur.

Henüz hiç yorum yok :(


Kodventure Teknoloji A.Ş. hizmetidir.